Twee jaar erbij voor Een Gezond Leisureklimaat!

29 Jun 2020

Ook ná 2020 blijft House of Leisure alle leisure-ondernemers helpen bij het beschermen van hun bedrijf tegen hoos- en hittestress. Regio Hart van Brabant gaf namelijk groen licht voor verlenging van het programma Een Gezond Leisureklimaat voor 2021 en 2022. Samen met de beloofde bijdragen van de waterschappen Brabantse Delta en De Dommel gaan ze ervoor vanuit Midpoint Brabant Smart Leisure. Want zelfs in lastige tijden zijn kleine stappen mogelijk.


Hoos en hitte

De extreme regen van de afgelopen weken en de huidige hitte benadrukken het nog eens: wat House of Leisure doet is geen overbodige luxe. Veel ondernemers willen hun bedrijf verduurzamen, maar missen kennis of een beginpunt. In dat gat springen de partners die samen Een Gezond Leisureklimaat vormen: waterschappen, overheid, ondernemers en natuurorganisaties. Naast het feit dat zij positieve energie brengen, zetten zij ondernemers aan het denken: hoe voorkom je overlast van zo’n bui? Of hoe profiteer je zelfs van al dat water? Wat ga je doen als het te heet wordt voor gasten om te fietsen? 


Positief en praktisch

Projectmanager Nicole van Hoof: “In 2021 en 2022 blijven we positief en praktisch. We begonnen in 2018 met bewustwording en zijn nu vooral bezig met activatie. We helpen bijvoorbeeld bij een eerste stap naar meer bomen en planten om water op te vangen. Of geven ideeën om minder voedsel te verspillen of minder last te hebben van hitte. Kleine duurzame stappen op maat, die ook bijdragen aan de gastvrijheid. Want gastvrijheid is en blijft de kern voor onze ondernemers. Zeker in deze moeilijke tijd.”


Meer informatie

Wil je meer weten? Check www.eengezondleisureklimaat.nl of neem contact op met Nicole via [email protected] of 06 – 20 88 95 93.