Ambachtsplaats voor creativitijd

Van Belkom accountantskantoor

Van Belkom accountantskantoor

Interview met Patrick van Belkom

1) Een accountant is de rechterhand van de ondernemer. Hij kijkt verder dan alleen naar cijfers. Wat is jouw meerwaarde voor een ondernemer?

“Wij leren een ondernemer zijn bedrijf te beheersen en vooral kritisch te kijken. En dat is niet altijd even makkelijk en soms zelfs confronterend. Als een ondernemer kritisch kijkt, dan komt hij met vragen en kunnen we hem helpen en adviseren. Wij geven de handvaten om te sturen.”

2) Van Belkom Accountantskantoor is een samenstel- en adviespraktijk. Wat bedoel je hiermee?

Zo noemen ze dat in ons jargon. Wij stellen de jaarrekening samen en adviseren de klant daar waar nodig. Dat kan op veel vlakken zijn: organisatorisch, personeel, toekomst en bij vragen als afslanken, terug naar de kern van de activiteiten of juist investeren. Als ondernemer krijg je vaak dingen op je bordje waar je niet goed in bent. Of ze hebben in de loop van de tijd een te brede scoop gekregen en kunnen niet meer goed focussen. Regelmatig adviseren we; terug naar de kern, doe waar je goed in bent. Een gedreven ondernemer is bezig met wat hij leuk vindt.”

3) Leerfabriek KVL is een plek waar je bewust voor kiest. Wat inspireert jou aan deze plek?

“De transparantie. Het binnenkijken bij andere ondernemers en toch rustig kunnen werken. Doordat je de mensen ziet, wordt het contact veel laagdrempeliger.”

4) De allereerste ontmoeting tussen jou en Leerfabriek KVL hoe was dat?

“Dat was in de caravan met kwartiermaker Ben ten Hove. En dat contact kwam door QForma. Wij zaten samen in een pand in Berkel-Enschot en QForma had besloten om te gaan verhuizen naar Leerfabriek KVL. Uit nieuwsgierigheid hebben we een afspraak gemaakt. Voor mij was het meteen duidelijk. Dave en René hadden nog zo iets van wat kunnen we hier verwachten? Er was nog niks, alleen een verhaal. Toen zijn we gaan kijken op Strijp-S. Op basis daarvan hebben we de keus gemaakt. Hier staat het nog in de kinderschoenen. Al heeft Leerfabriek KVL zeker potentie om net zo’n inspirerende plek te worden.”

5) Een succes maken van de plek doe je met elkaar. Wat wordt jou bijdrage?

“Ik zorg wel voor het entertainment. Wat dacht je van een KVL-sportdag? Hoe leuk is dat! Zeker weten dat je elkaar op een hele andere manier leert kennen en daarna ga je met nog meer plezier naar je werk. Ik ben nu al benieuwd naar de sportoutfit van een paar ondernemers. Zullen we gelijk een datum plannen?”

Voor meer informatie kijk op: Van Belkom