Ambachtsplaats voor creativitijd

MediaDonuts

MEDIADONUTS

Interview met Rutger en Niels

1. De naam MediaDonuts klinkt alsof jullie helemaal verzot zijn op media. Hoe zit het bedrijf in elkaar?

“Rutger en ik, Niels, vertegenwoordigen de Nederlandse markt voor MediaDonuts. Het bedrijf is in 2010 opgericht, door één Nederlander en één Belg. En eigenlijk is er ieder jaar in een nieuw land een kantoor geopend. Wereldwijd werken er nu zo’n 90 tot 100 mensen bij MediaDonuts.” Rutger vervolgt: “Wij zijn twee jaar geleden met het Nederlandse kantoor gestart. Voorheen waren wij altijd al in de marketing/mediawereld actief geweest. Via via zijn wij bij MediaDonuts terechtgekomen. In Nederland focussen wij ons voornamelijk op commercie en projectmanagement. De technische uitvoering wordt vanuit het hoofdkantoor in Antwerpen gedaan.”

2. Wat doet MediaDonuts anders dan anderen?

“Wij kunnen heel specifieke display/video/social/mobile/audiocampagnes opzetten, die perfect aansluiten bij de doelstellingen van de klant. Zo zetten wij het marketingbudget van de klant zo efficiënt mogelijk in. Er zijn veel spelers in deze markt, maar doorgaans zijn bedrijven gespecialiseerd op maar één enkel kanaal. Zoals bijvoorbeeld adverteren met Google AdWords. Wij zijn in alle mogelijke manieren gespecialiseerd en bieden een heel compleet aanbod aan. Zo haal je het meest uit de campagnes en zorg je ervoor dat klanten er ook daadwerkelijk wat mee bereiken.”

3. Met welke vraag kunnen ondernemers van KVL bij jullie terecht?

“Als mensen interesse hebben om specifieke campagnes in te zetten om meer resultaat te bereiken, dan kunnen ze altijd contact met ons opnemen!”

4. Waar is de reden om een kantoor te vestigen op Leerfabriek KVL op gebaseerd?

“Waarom wij een kantoor in Oisterwijk hebben? Nou, MediaDonuts is in Nederland gestart door een drietal ondernemers. En een van deze personen is woonachtig in Oisterwijk. Zodoende was het voor ons een handige stap om op deze manier meerdere kantoren te hebben in Nederland. Onze klanten zitten namelijk verspreid door heel Nederland. De Leerfabriek KVL was hiervoor handig qua ligging. Naast ons kantoor in Oisterwijk hebben wij ook een kantoor in Purmerend.”

5. Wat is jullie bijdrage aan Leerfabriek KVL?

“Wij leveren niet zozeer, wij halen vooral veel bij Leerfabriek KVL. Het is een hele mooie inspirerende werkomgeving, heel anders dan de meeste kantoren die je tegenkomt. Je krijg hierdoor een andere blik op dingen.” Rutger vult Niels aan: “Wij zijn een beetje de vreemde eend in de bijt: twee gasten uit de Randstad in een Brabants kantoor. Wij zorgen voor inbreng van buitenaf, dat zou je als onze bijdrage kunnen zien.”

6. Wat is jullie connectie met Ambachtsplaats 2.0?

“De mediawereld is tegenwoordig ook echt een ambacht aan het worden. Daarnaast brengen wij bedrijven met onze technieken naar hun versie 2.0!”

Voor meer informatie ga naar www.mediadonuts.com