Ambachtsplaats voor creativitijd

HRM Tool

HRM Tool

Interview met Henk Reijnen

1) HRM-Tool – het moet deugen. In het kort wat doet HRM Tool precies?

“Zie mij als een opruimer! Meestal word ik nog op tijd geroepen! Eigenlijk doe ik alles wat te maken heeft op het gebied van Personeel & Organisatie. Mijn expertise ligt op drie werkvlakken: aansluiting onderwijs & bedrijfsleven, arbeidsvoorwaarden en organisatie-aanpassingen, denk daarbij aan reorganisaties, fusies en overnames.”

2) In vacatures zie je vaak staan ‘uitstekende arbeidsvoorwaarden’. Wanneer zijn de voorwaarden uitstekend?

“Als ze marktconform zijn. Zoek uit wat bedrijven in jouw branche betalen voor vergelijkbare functies. Betaal mensen fatsoenlijk zeg ik altijd. En tegelijkertijd is dat een rekbaar begrip. Wat is een goed salaris? Waar ben je tevreden mee? Als geld de enige drijfveer is, dan mis je de boot. Er is geen kortere satisfier dan salaris. En te weinig een dissatisfier. Beoordeel dan ook de secundaire arbeidsvoorwaarden, studiemogelijkheden en de doorgroeimogelijkheden.”

3) De arbeidsmarkt is flink in beweging. De nieuwe generatie werknemers is anders. Het nieuwe werken is anders. Welke gevolgen heeft dat voor de arbeidsvoorwaarden?

“De arbeidsmarkt is anders, maar is ie echt zo veel anders? Vacatures én werven is bijvoorbeeld nog vreselijk ouderwets. Bedrijven kopen meestal in op prijs. Vaak is de gedachtegang ‘goedkoop en dat kunstje leren we ‘m wel’. Wat je ook veel ziet is dat de vraag niet klopt. Men kiest in een vacature voor een junior maar je moet wel de ervaring van een senior hebben. Dat klopt toch niet? De mix is juist belangrijk. Senioriteit kanaliseert en geeft richting.”

4) Je bent lid van House of Leisure. Wat is de link tussen arbeidsvoorwaarden en vrijetijdseconomie?

“Ik heb 25 jaar bij Center Parcs gewerkt. Ik ken de recreatiebranche inhoudelijk en organisatorisch. Toen ik bij House of Leisure kwam dacht ik: hier moet ik een stoel hebben! Het heeft hetzelfde dna, het is never a dull moment, het blijft ontwikkelen en daarin wil ik actief zijn. Ik wil alleen nog maar dingen doen die ik leuk vind. En dat doe ik bij en via House of Leisure.”

5) Naast HRM Tool zet je je in voor het initiatief WasteWorld – Afval is fun. Wat zegt dit over de persoon Henk Reijnen?

“Het is een pure leisure activiteit met een andere blik. Er zit educatie, innovatie en creativiteit in. Het is vooral leuk om bij een nieuwe ontwikkeling betrokken te zijn. Het houd me scherp, triggert me. Ik wil leren van wat er gebeurt in de wereld en hoe partijen hier mee omgaan. En dan met name de organisatorische kant. Welke mensen heb je hiervoor nodig.”

6) Met welke vraag moeten ondernemers op Leerfabriek KVL beslist bij jou binnenlopen?

“Als ze dreigen te verzanden: shit ik weet het niet meer, ik zit met een probleem, ik moet bijvoorbeeld van iemand afscheid nemen en weet niet hoe, betaal ik wel voldoende, zijn mijn arbeidsvoorwaarden wel concurrerend? Alles wat te maken heeft met arbeidsvoorwaarden.”

Voor meer informatie: HRM Tool