Ambachtsplaats voor creativitijd

Danserswijk

Danserswijk

Interview met Randy Heremans en Natascha Sofronova

1) Danserswijk heeft een prachtig motto; jouw leven jouw dans! Een motto dat veel verder gaat dan een dansstijl als modern jazz, klassiek ballet of peuterdans. Vertel!

“Het is de manier hoe wij naar het leven kijken; je danst je leven. Doe de dingen waar je blij van wordt. Voor ons is dat onze dansschool Danserswijk. Wij werken allebei vanuit ons gevoel. Als het goed voelt, dan springen we erin. Zo zijn we ook gestart met Danserswijk. Een uit de hand gelopen dans zo langzamerhand. In 6 jaar tijd hebben we een school opgebouwd met 500 leerlingen en zijn we nu actief op 2 locaties; een school in Oisterwijk en sinds een jaar in Den Bosch. In Oisterwijk zijn we nu toe aan een plek die echt past bij ons, past bij wie we zijn als mens en ons voedt in onze creativiteit. Voor ons is dat Leerfabriek KVL.”

2) Waar komt de naam Danserswijk vandaan?

“Iedereen vond de naam in het begin stom! We wilden geen school met onze eigen naam. Ons beeld was en is nog steeds om een plek te creëren met mensen met gelijkgestemde interesses: Danserswijk. In die zin past Leerfabriek KVL perfect bij ons.”

3) Als je jullie hoort praten, hoor je geen Brabants accent. Je hoort letterlijk de wereld. Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?

“Dat is een mooi verhaal! Randy haar roots liggen in Belgie, van Natascha in Rusland en we ontmoetten elkaar in Brussel tijdens een dansshow van Randy. Na de show raakten we in gesprek en wat bleek, we wonen allebei in dezelfde plaats; Oisterwijk of all places!!! Het besluit om samen een dansschool te starten was dus heel snel genomen.”

4) De allereerste ontmoeting tussen jullie en Leerfabriek KVL hoe was dat?

“KVL was onze droom! Vanaf dag 1 met Danserswijk is het doel om ooit ons bedrijf te vestigen op Leerfabriek KVL. Al die jaren hebben we gevolgd wat er met KVL ging gebeuren en zijn naar menig informatieavond van de gemeente geweest. Nu zes jaar later met ongeveer 500 leerlingen en een school in Den Bosch komt onze droom begin 2015 uit.”

5) We hebben veel creatieve bedrijven op Leerfabriek KVL , op welke manier past Danserswijk hier tussen?

“Danserswijk is de bewegende dynamiek tussen de andere bedrijven. In de ‘Ambachtsplaats voor creativiTIJD’ zijn wij levende kunst. Het dansen als kunstvorm voegt toe aan de leefomgeving op Leerfabriek KVL. Wat zou het bijvoorbeeld mooi zijn als we kunstobjecten van Social Sofa of sundaymorning@EKWC kunnen verbinden met dans. Wij krijgen nu al inspiratie om hier een stuk op te maken.”

6) “Als ik aan ambacht denk, dan denk ik aan…..?”

Dansen! Dans is ambacht! In al zijn echt en puurheid. Ons lichaam is dus letterlijk het ambacht. Of het nu werken met je handen is, mooie dingen bedenken met je hoofd of het bewegen van het lichaam, wij zijn ons eigen instrument.

Meer informatie: Danserswijk.com