Ambachtsplaats voor creativitijd

Bureau Praedt

Bureau Praedt

Kees van Dongen

1.) Bij Bureau Praedt stap je uit de waan van de dag. Wat voegt de plek Leerfabriek KVL hieraan toe om uit de waan van alledag te stappen?

“Iedere keer ervaar ik het weer in coachingsgesprekken. Hier op Leerfabriek KVL ontstaan gesprekken die op andere plekken niet ontstaan. Er hangt een creatieve, open energie en in combinatie met de rust van het oude gebouw voelen mensen zich meteen op hun gemak. Vaak maak ik ook eerst een rondje, zodat mensen de plek kunnen ervaren. Het gebouw heeft verrassende hoekjes, elementen, gekke kronkelingen en niet logische gangetjes en zo zit een mens ook in elkaar. Dat is meteen de parallel met Bureau Praedt. Een mens is niet recht toe recht aan. Het is juist leuk om die gekke kronkelingen te ontdekken in jezelf, waardoor je in een verrassende nieuwe gang uitkomt.”

2.) Bureau Praedt uw partner voor advies en organisatie bij veranderingsprocessen. Welke veranderingen brengt Praedt teweeg?

“Een bedrijf is niks zonder een mens. Daarom vind ik mijn logo ook zo sterk. Ik loop graag een eindje met je mee, als klankbord, als vertrouwenspersoon, schouder aan schouder. Het gaat om je eigen kracht in het bedrijfsleven én wie je bent als mens. Het is jouw proces en jij bepaalt zelf waar het naar toegaat. Ik zorg dat het proces opgang komt. Ik laat puzzelstukken op zijn plek vallen door je in contact te brengen met het onbewuste deel in jezelf. En dat is vaak al confronterend en veranderend genoeg om daarna vol energie je eigen koers te kunnen volgen. ”

3.) Naast Bureau Praedt, Kees van Dongen coaching ben je ook partner bij Personeelskracht.

“Personeelskracht is een samenwerking van specialisten op het gebied van personeelsbeleid. Wij ondersteunen en adviseren MKB bedrijven met alle onderwerpen voor eigen personeel als ook detachering en een verantwoorde samenwerking met zzp-ers. Bij Personeelskracht breng ik mijn kennis in met Kees van Dongen coaching en Bureau Praedt.”

4.) De allereerste ontmoeting tussen jou en Leerfabriek KVL hoe was dat?

“Ik was buiten Oisterwijk naar kantoorruimte aan het zoeken toen ik werd getipt om op Leerfabriek KVL te gaan kijken. Vanaf het allereerste moment dat ik binnenliep, sprak de openheid en de filosofie van het concept me meteen aan. De meerwaarde van de plek, de lunchformule, verse koffie in het Kafé, de servicebalie, het prachtige gebouw daar profiteer ik van als bedrijf. Dat heeft zo’n toegevoegde waarde. Mensen komen hier sneller los en daar werkt de plek zo aan mee. Aandacht en maatwerk staan centraal en dat geldt ook voor mijn bedrijf”

5.) Waarom de keus voor een unit in het Directiekantoor?

“Om meerdere redenen; de prachtige entree met zicht op de bakkerij van Robèrt, het glas in lood in het trappenhuis, de authentieke gang met de robuuste bruine deuren waarachter ik in alle rust mensen kan coachen. In een glazenruimte heb ik te weinig privacy. En het fijne is, ik zet 3 stappen en ik ben weer onder de mensen. Eigenlijk is dit ook wat ik altijd privé zoek; ik ben graag onder de mensen en wil ook de kans hebben om me terug te trekken. Voor mij is het Directiekantoor ideaal.”

6.) Wat betekent Oisterwijk voor jou waardoor je zo inzet voor deze gemeente?

“Ik ben nu 16 jaar Oisterwijker en vanaf het begin af aan actief geweest als vrijwilliger. Met name door het mede organiseren van Oisterwijk 800 jaar ben ik echt een Oisterwijker geworden. Ik vind het mooi om iets tot stand te brengen waar anderen van genieten. Ik geloof in de gemeenschappelijke deler, dan krijg je energie vanuit de gemeenschap. Als mensen zeggen het kan niet, dan ga ik door. Natuurlijk kan niet alles, maar als je met passie en gedrevenheid samen de dingen doet dan krijg je zoveel voor elkaar. Durf je nek uit te steken. En dan is meteen de cirkel weer rond met Bureau Praedt en Kees van Dongen coaching.”

Meer informatie: Bureau Praedt