Ambachtsplaats voor creativitijd

Brabant Event Bureau

Brabant Event Bureau (BEB)

Interview met Marieke Hendriks en Naomi Ester

1) Niets is BEB te gek. BEB is nuchter én Brabants. Wie is BEB?

“BEB is hét bureau voor creatie van unieke evenementen met twee regeltantes aan het roer. BEB staat voor Brabant Event Bureau. Wij werken NL breed maar ons hart ligt in Brabant. Wij zijn BEB als label gestart omdat we merkte, dat er steeds meer (internationale) zakelijke groepen richting Brabant komen.

2) In Nederland zijn veel eventbureaus. Nieuwkomers hebben alleen succes als zij iets uitzonderlijks toevoegen. Wat is de kracht van BEB?

Marieke steekt enthousiast meteen van wal: “Flexibiliteit en persoonlijkheid is onze kracht. Wij organiseren van a tot z. Het maakt niet of het nu een event is voor 20 of 500 personen is. Als je vandaag belt, heb je snel een offerte. Wij zijn flexibel, verbindend en denken mee met de inhoud.” Naomi vult aan: “Vooral dat laatste is echt onze kracht. Ieder event is anders en wij voeren daarom niet steeds hetzelfde kunstje uit maar richten ons altijd opnieuw op de inhoud van het event.”

3) Jullie doen veel opdrachten in Eindhoven. Waarom de keus voor Leerfabriek KVL? Een onaffe plek en jullie zitten letterlijk in de kleinste unit (ook wel grappend de bezemkast genoemd)?

Luid lachend: “Wij noemen het ook wel de bezemkast van Robèrt. Voor ons is Leerfabriek KVL neutraal terrein. Eindhoven heeft veel internationale bedrijven en daar zitten onze meeste klanten. Maar als je niet uitkijkt, dan wordt je een Eindhovens event bureau en ligt de focus vooral op design en techniek. Nou zijn we in het organiseren van designer high tech events ook echt goed. Maar BEB gaat verder! BEB organiseert Brabant en Holland breed. Maar ook Internationaal. Wij zijn gespecialiseerd in corporate events, special events (zoals bijvoorbeeld BrabantNacht voor VisitBrabant), incentive travel (kunnen ook handelsmissies zijn van Brabantse bedrijven), event styling en projectmanagement. BEB denkt mee vanaf scratch af aan en maakt een event handmade.”

4) Wat is de link tussen het concept ‘Ambachtplaats voor creativiTIJD’ en BEB?

“Wij hebben met BEB als slogan ‘Handmade events from Brabant’. Handmade geeft aan dat onze events handgemaakt zijn. Daarnaast staan wij bekend om onze hands-on mentaliteit. Al onze events zijn custom-made en hands-on geeft de persoonlijke touch aan. Wij zien ons vak echt als een ambacht. BEB bedenkt, regiseert & produceert. Het is geen knip en plak plaatje van u vraagt wij draaien. Wij denken echt mee met de inhoud en de creatieve invulling die we er aan geven, zorgt voor het succes.”

5) Waarom zijn jullie nog niet lid van House of Leisure?

De dames kijken elkaar aan: “Toevallig hadden we het er nog over! Wij doen bijna geen leisure wel veel zakelijk toerisme. Ach, het is allemaal hetzelfde. Het wordt tijd dat we Joost Melis ontmoeten!”

6) Leerfabriek KVL is een werkomgeving die stimuleert tot samenwerking en interactie. Welke interactie gaan jullie brengen?

“Bij ons mag je binnenlopen om te sparren én om advies te vragen: over een teamuitje, congres, styling van je kantoorparty, je jaarlijkse borrel. Of het nu een klein of groot event is, als we kunnen meedenken dan doen we dat graag.”

 

Kennismaken met de dames van BEB: Brabant Event Bureau