VAN EEN VERLATEN PLEK IS LEERFABRIEK KVL
NU EEN LEVENGIDE EN UNIEKE HOTSPOT VOOR OISTERWIJK EN OMGEVING.

Van een verlaten plek is Leerfabriek KVL nu een levendige en unieke hotspot voor Oisterwijk en omgeving. Er werken ca. 60 bedrijven en er komen dagelijks 500 bezoekers om te lunchen en dineren (Keuken van Leer), gebak te halen (Bij Robèrt), van kunst te genieten (EKWC), koffie te drinken (Rozema & Van Schijndel), dansen (Danserswijk) en te beleven.

Toekomstplannen

In 2018 heeft Polimeks het stokje van eigenaar overgenomen van de Provincie Noord-Brabant. Van alle gebouwen van de eens grootste leerfabriek van Europa waren er nog twee gebouwen over die een herbestemming zochten. En daar kon Polimeks ze van voorzien.

Cem Siyahi, Vice Chairman voor Polimeks is trots op aankoop van Leerfabriek KVL

"Wij zijn al bij het eerste bezoek enthousiast geraakt over KVL. De gebouwen ademen niet alleen een lange historie, maar ook een enorme energie en diversiteit. Deze dynamiek willen we voortzetten, maar ook versterken. Ons plan voor het U-gebouw is daarom gestoeld op drie functies: verblijven, verbreden en verbinden. Wij zullen, met het U-gebouw als centraal hart, zorgvuldig met KVL omgaan en het door ontwikkelen naar een plek met internationale kracht. Hier willen we met onze wereldwijde opgedane kennis en ervaring voor een lange tijd een bijdrage aan leveren!"

U-gebouw wordt dé place to be

In het U-gebouw, wat op dit moment wordt gerenoveerd, komen appartementen, expositieruimten, kantoren, kleinschalige foodmarket, ondergrondse parkeergarage en faciliteiten voor educatie, sport en wellness.

Ketelhuis

In het Ketelhuis wordt hard gewerkt aan de nieuwe bestemming: een unieke bierbrouwerij in combinatie met horeca, werken, vergaderen en beleven. Een van de eyecatchers van dit gebouw is naast de unieke bierbrouwerij de prachtige stoommachine. Een bezoek brengen wordt een ervaring die je nooit meer zult vergeten. Stay tuned, midden 2020 staat de opening gepland! Check www.workinbrew.nl om alvast een impressie te krijgen.