Ambachtsplaats voor creativitijd

Wonen op KVL

Wonen op KVL

Midden in de dynamiek van Leerfabriek KVL
Waar creativiteit en ambacht overal zichtbaar is en het gonst van de bedrijvigheid. Hier woon je op een plek die bruist van activiteit en levendigheid. Verdeeld over 3 wijken staan hier over een paar jaar 330 woningen en appartementen. Je kunt kiezen om je in KVL Centraal helemaal onder te dompelen in de sfeer van de ‘Ambachtsplaats voor creativiTIJD’ of net iets meer aan de rand in KVL West of KVL Dorp.


KVL West: wonen in het chique jaren ’30 plandeel
In het westelijk plandeel op het KVL terrein komen in totaal circa 75 woningen. Rij- en hoekwoningen, 2 onder 1 kapwoningen en vrijstaande woningen, in diverse prijsklassen. Aan de rand van KVL West komen 6 bouwkavels die door de gemeente Oisterwijk worden verkocht.

Alle woningen in KVL West zijn verkocht. De bewoners van fase 1 wonen al in hun nieuwe huis.


 

KVL Centraal: industrieel, hip en met de gemakken van nieuwbouw
De ligging bij Leerfabriek KVL zorgt ervoor dat het hier iedere dag bruist. Een ambachtelijk gebakken brood halen bij Robèrt, een versgebrande kop koffie drinken bij Rozema & van Schijndel, lunchen in Kafé Van Leer, een expositie bekijken bij Sundaymorning@EKWC of Mainkunstenaars, een dansworkout volgen bij Danserswijk, ’s avonds een hapje eten bij De Kazerne, het wonen op Leerfabriek KVL verveelt nooit. In het centrale plandeel staat de monumentale Lakfabriek en komen nieuwbouw appartementen.

In 2018 start de volgende fase in KVL Centraal. Alle appartementen in de Lakfabriek zijn verkocht en opgeleverd.

 

Bouwfonds KVL DorpKVL Dorp: een verlengstuk van het Oisterwijkse dorp
De nieuwbouwwoningen in KVL Dorp zijn een verlengstuk van het Oisterwijkse dorp. In deze wijk komen circa 100 woningen. Deze buurt zal een meer dorpskarakter krijgen, een soort eigentijdse variant op de Oisterwijkse Dorpsstraat.

De eerste 50 woningen in KVL Dorp zijn verkocht. De overige 50 woningen gaan in 2018 in verkoop.

 


Op de hoogte blijven?
Kijk voor meer informatie op de site van BPD: www.woneninkvl.nl