Ambachtsplaats voor creativitijd

Doorlopend

  • Expositie
Tentoonstelling Urnen

Sundaymorning@ekwc organiseert van 2 november tot en met 4 februari 2018 een bijzonder evenement met de naam ‘Urnen’. Tijdens dit evenement staat de betekenis van het cremeren in de 21e eeuw centraal. Met een tentoonstelling, lezingen, publicaties en overdenkingen wordt het thema van verschillende kanten belicht.

Tentoonstelling 150 urnen
Centraal staat de tentoonstelling met meer dan 150 zeer uiteenlopende, hedendaagse urnen. Kunstenaars en ontwerpers uit diverse landen presenteren hun verbeelding van de urn, waarin niet alleen de betekenis van de omgang met overledenen zichtbaar is, maar ook de vaardigheid en creativiteit van het maakproces.

De tentoonstelling is iedere week van woensdag tot en met zondag te zien van 11.00u tot 17.00u. Toegang €5,-.

  • NB
Iedere eerste dinsdag van de maand rondleiding

In een maand tijd gebeurt er zoveel op Leerfabriek KVL dat we daarom iedere eerste dinsdag van de maand om 17.00 uur een rondleiding organiseren. We laten zien waar KVL nu staat en wat er de komende tijd nog staat te gebeuren. Kom sfeer proeven en ervaar zelf het ambacht, de bedrijvigheid en het nieuwe wonen op KVL.

De route gaat door de meeste gebouwen, langs de bedrijven, de winkel van Robèrt van Beckhoven en over het terrein waar in de toekomst de woningen komen. Totaal duurt het ongeveer 1,15 uur. Trek wel makkelijke schoenen aan. Voor mensen die slecht ter been zijn, is de rondleiding niet geschikt.

De rondleiding start om 17.00 uur in Kafé Van Leer, bereikbaar via de hoofdingang aan de Almystraat 14.

  • Evenement
Sundaymorning@ekwc open voor publiek

Regenachtige dag of gewoon zin in iets leuks? Sundaymorning@ekwc is op afspraak van woensdag t/m zondag om 13.30 uur open voor een rondleiding. Tijdens de rondleiding worden diverse werkprocessen gepresenteerd, van het gebruik van de ovens voor het stoken van keramiek, 3D-printen, frezen en snijden.

Individuele bezoekers kunnen zich tot 1 dag van te voren aanmelden. Bestel je tickets hier. De rondleiding duurt ongeveer 75 minuten. De prijs voor een ticket is € 14,50 per persoon (incl. koffiet/thee), jeugd 6 t/m 17 jaar € 7,00. Groepen vanaf 8 personen kunnen 24 uur per dag een rondleiding krijgen.

Art pop-up Mainkunstenaars

In de maanden november en december exposeren Chantal Vorstenbach, Romy van Rijckevorsel en Marianne van den Berg bij Mainkunstenaars.

Waar vind je Art Pop-up? In het U-gebouw, ingang Drogerij.
Neem bij binnenkomst de deur links (niet de trap op!) en wandel ca. 20m rechtdoor. Gewoon de kleedjes volgen!

Openingstijden: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag (9.00-17.00 uur)

november

24 november 2017
17:00
gewoon komen!
  • Expositie
Art Pop-up: meet & greet de kunstenaar

In de maanden november en december exposeren Chantal Vorstenbach, Romy van Rijckevorsel en Marianne van den Berg bij Mainkunstenaars. Vrijdagavond 24 november kun je de dames van 17.00 tot 21.00 uur ontmoeten. Meet & greet de kunstenaar!

Waar vind je Art Pop-up? In het U-gebouw, ingang Drogerij.
Neem bij binnenkomst de deur links (niet de trap op!) en wandel ca. 20m rechtdoor. Gewoon de kleedjes volgen!

 

26 november 2017
10:00
19,00
Chocoladerondleiding Bij Robèrt

De hele maand november staat Bij Robèrt in het teken van chocolade. Dat betekent veel achtergrondinformatie over chocolade in het hele bedrijf, diverse chocoladerondleidingen én speciale chocoladecursussen.

De chocoladerondleiding op 26 november van 10.00 tot 11.00 uur is nog niet vol. Pak die kans!

december

7 december 2017
17:00
Borrel KVL Leermeesters
Lid of geen lid van KVL Leermeesters vrijdag 10 november om 17.00 uur is de maandelijkse ondernemersborrel in Kafé Van Leer. Je bent van harte welkom! De volgende borrel is donderdag 7 december.

januari

7 januari 2018
10:00
  • Evenement
Calorie burning day

Wil je het jaar goed beginnen en je voornemens van gezonder leven en meer bewegen meteen in de praktijk brengen? Meld je dan aan voor deze dag vol dans! Op deze manier ben je de extra calorieën van de kerstdagen zo weer kwijt…