Ambachtsplaats voor creativitijd

Doorlopend

Klei Culinair op Leerfabriek KVL
  • Evenement
Klei Culinair

Deze zomermaanden kun je genieten van een bijzonder arrangement op vrijdag op misschien wel de levendigste plek van Oisterwijk! Iedere één na laatste vrijdag van de maand tot en met oktober, wordt je om 16 uur verwacht bij Sundaymorning@ekwc met een kopje koffie of thee en iets lekkers van de bakker. Jaarlijks ontvangt het centrum ongeveer 60 kunstenaars, ontwerpers en architecten van over de hele wereld. We bezoeken de werkplaats waarbij we zoveel mogelijk keramiek laten zien, horen, voelen, ruiken en natuurlijk… proeven.

Na de rondleiding schuif je aan bij De Kazerne voor een Brabantse boerderij kip gewikkeld in lotusblad en gegaard in klei. De kip is gevuld met bacon en gamba’s en wordt geserveerd met een flinke hoeveelheid bbq groenten en XO saus. Hierbij een goed glas wijn en tafelwater.

Data:
Vrijdag 22 juni om 16:00 uur
Vrijdag 20 juli om 16:00 uur
Vrijdag 24 augustus om 16:00 uur
Vrijdag 21 september om 16:00 uur
Vrijdag 19 oktober om 16:00 uur

#BrabantCelebratesFood, kom jij proeven?

Petje af
  • Evenement
Petje af naar Leerfabriek KVL

Zondag 16 september om 11:00 uur gaat Petje af van start in Oisterwijk. Zij zetten zich in om kansenongelijkheid in het onderwijs tegen te gaan. Wij zijn dan ook verheugd Petje af te mogen verwelkomen op Leerfabriek KVL. De aftrap vindt plaats in Keuken van Leer.

Petje af helpt kinderen van groep 7 en 8 om hun talenten te ontdekken. Het programma bestaat uit 28 praktijkgerichte zondagen, waarbij zeven verschillende beroepen aan bod komen. Elk beroep staat vier zondagen in de schijnwerpers. Professionals vertellen over hun beroep, de kinderen van Petje af gaan langs bij bedrijven, ontdekken musea en gaan zelfs met de burgemeester op pad.

Meedoen?
Er zijn nog plaatsen beschikbaar om deel te nemen aan Petje af. Ben je tussen de 10 en 14 jaar en heb je zin om mee te doen? Bel dan naar 088-3110011, of mail naar (oisterwijk@petjeaf.nl)

Lees meer op: www.petjeaf.nl/oisterwijk

  • NB
Iedere eerste dinsdag van de maand rondleiding

Iedere eerste dinsdag van de maand om 17.00 uur is er een gratis rondleiding. Kom sfeer proeven en ervaar het ambacht, de bedrijvigheid en het nieuwe wonen op KVL. De route duurt ongeveer 1,15 uur. Trek wel makkelijke schoenen aan. Voor mensen die slecht ter been zijn, is de rondleiding niet geschikt.

De rondleiding start om 17.00 uur in Kafé Van Leer, bereikbaar via de hoofdingang aan de Almystraat 14.

  • Evenement
Sundaymorning@ekwc open voor publiek

Regenachtige dag of gewoon zin in iets leuks? Sundaymorning@ekwc is op afspraak van woensdag t/m zondag om 13.30 uur open voor een rondleiding. Tijdens de rondleiding worden diverse werkprocessen gepresenteerd, van het gebruik van de ovens voor het stoken van keramiek, 3D-printen, frezen en snijden.

Individuele bezoekers kunnen zich tot 1 dag van te voren aanmelden. Bestel je tickets hier. De rondleiding duurt ongeveer 75 minuten. De prijs voor een ticket is € 14,50 per persoon (incl. koffiet/thee), jeugd 6 t/m 17 jaar € 7,00. Groepen vanaf 8 personen kunnen 24 uur per dag een rondleiding krijgen.