Ambachtsplaats voor creativitijd

Doorlopend

  • NB
Iedere eerste dinsdag van de maand rondleiding

Iedere eerste dinsdag van de maand om 17.00 uur is er een gratis rondleiding. Kom sfeer proeven en ervaar het ambacht, de bedrijvigheid en het nieuwe wonen op KVL. De route duurt ongeveer 1,15 uur. Trek wel makkelijke schoenen aan. Voor mensen die slecht ter been zijn, is de rondleiding niet geschikt.

De rondleiding start om 17.00 uur in Kafé Van Leer, bereikbaar via de hoofdingang aan de Almystraat 14.

  • Evenement
Sundaymorning@ekwc open voor publiek

Regenachtige dag of gewoon zin in iets leuks? Sundaymorning@ekwc is op afspraak van woensdag t/m zondag om 13.30 uur open voor een rondleiding. Tijdens de rondleiding worden diverse werkprocessen gepresenteerd, van het gebruik van de ovens voor het stoken van keramiek, 3D-printen, frezen en snijden.

Individuele bezoekers kunnen zich tot 1 dag van te voren aanmelden. Bestel je tickets hier. De rondleiding duurt ongeveer 75 minuten. De prijs voor een ticket is € 14,50 per persoon (incl. koffiet/thee), jeugd 6 t/m 17 jaar € 7,00. Groepen vanaf 8 personen kunnen 24 uur per dag een rondleiding krijgen.

  • Expositie
Art Pop-up bij Mainkunstenaars

Er is een nieuwe Art Pop-up bij Mainkunstenaars. De maanden januari en februari exposeert Koos de Vries met uiteenlopende portretten van mannen in olieverf. Al deze figuren meer gelijkenis dan je op het eerste gezicht zal zien. Dus kom die gelijkenis ontdekken!

Openingstijden: ma – di 09.00 – 17.00 uur, do – vr 09.00 – 17.00 uur.

Waar vind je Art Pop-up? In het U-gebouw, ingang Drogerij.
Neem bij binnenkomst de deur links (niet de trap op!) en wandel ca. 20m rechtdoor. Gewoon de kleedjes volgen!

 

 

maart

18 maart 2018
11:00
openbaar
  • Evenement
  • Stoommachine
Open dag Stoommachine

Leuk! Leuk! Leuk! Na een paar maanden stil gestaan te hebben, draait de stoommachine weer voor publiek. Ken je klassiekers! In de geschiedenis van de leerfabriek heeft de stoommachine altijd een belangrijke rol gespeeld.  Nog nooit de Stoommachine bezocht? Doe het dan beslist zondag 18 maart. Kafé Van Leer is open voor een lekker gebakje, lunch of glaasje.

april

8 april 2018
12:00
Tickets
60,00
  • Evenement
  • Food
WijnSpijs wandeling

Jaaaaa! Daar heb je hem weer… WijnSpijs Wandeling Oisterwijk op 8 april! Tijdens de WijnSpijs Wandeling bezoek je zes verschillende restaurants, waarvan twee op Leerfabriek KVL, die tussen 12:00 en 17:00 uur de lekkerste WijnSpijs combinaties serveren! En dit jaar is er ook weer een hele gezellige afterparty bij SEC in de planning, want dat Brabanders kunnen feesten dat weten we allemaal! Hier krijg je op vertoon van je ticket een prachtige zoete afsluiter met bijpassende dessertwijn! Lekker hoor!

23 april 2018
09:00
  • Evenement
Dansdagen 2018

Ben je erbij! Drie dagen lang vol dans en andere leuke activiteiten in de meivakantie. Schrijf je snel in.