Ambachtsplaats voor creativitijd

Doorlopend

  • NB
Iedere eerste dinsdag van de maand rondleiding

Iedere eerste dinsdag van de maand om 17.00 uur is er een gratis rondleiding. Kom sfeer proeven en ervaar het ambacht, de bedrijvigheid en het nieuwe wonen op KVL. De route duurt ongeveer 1,15 uur. Trek wel makkelijke schoenen aan. Voor mensen die slecht ter been zijn, is de rondleiding niet geschikt.

De rondleiding start om 17.00 uur in Kafé Van Leer, bereikbaar via de hoofdingang aan de Almystraat 14.

  • Evenement
Sundaymorning@ekwc open voor publiek

Regenachtige dag of gewoon zin in iets leuks? Sundaymorning@ekwc is op afspraak van woensdag t/m zondag om 13.30 uur open voor een rondleiding. Tijdens de rondleiding worden diverse werkprocessen gepresenteerd, van het gebruik van de ovens voor het stoken van keramiek, 3D-printen, frezen en snijden.

Individuele bezoekers kunnen zich tot 1 dag van te voren aanmelden. Bestel je tickets hier. De rondleiding duurt ongeveer 75 minuten. De prijs voor een ticket is € 14,50 per persoon (incl. koffiet/thee), jeugd 6 t/m 17 jaar € 7,00. Groepen vanaf 8 personen kunnen 24 uur per dag een rondleiding krijgen.

  • Expositie
Tatoeëerders werken met keramiek

De komende weken zie je Tatoeëerders aan het werk in de passage van Sundaymorning@EKWC. In opdracht van het museum Princessehof in Leeuwarden zijn elke week twee Tattoo Artists uit Europa aan het werk voor het Ceramics & Tattoo project.

Tattoo artists en keramisten hebben veel gemeen. Beide beoefenen ze eeuwenoude ambachten en hebben meer overeenkomsten dan je denkt. Een foutje is snel gemaakt en moeilijk te corrigeren, soms zelfs onmogelijk. Tatoeëerder, die nog nooit eerder met keramiek werkten onderzoeken wat de combinatie van tattoo kunst met keramisch servies oplevert.

Als je door de passage loopt, stop dan even om te zien wat dit voor bijzonders oplevert. Mocht je vragen hebben, voel je vrij om de tatoeëerders aan te spreken. Ze bijten niet.

mei

24 mei 2018
16:30
openbaar
  • Evenement
Borrel House of Leisure

Om de maand organiseert House of Leisure een borrel met inhoud. Het concept is simpel; een goeie borrel en een goed verhaal voor iedereen rondom House of Leisure. De volgende borrel is 24 mei 2018.

Voor wie?
Ben jij ondernemer (op Leerfabriek KVL), student, partner van House of Leisure, samenwerkingspartner of gewoon geïnteresseerd? Wil jij kennis uitwisselen, ervaring delen of weer even bijpraten? Wij trakteren, maar meld je wel even aan in verband met de inkoop.

Safari Resort Beekse Bergen
Donderdag 24 mei opent Sjors van den Boogaart van Libéma de borrel met een interessante presentatie over het nieuwe Safari Resort Beekse Bergen. Eind april is dit resort feestelijk geopend. Aansluitend kun je verder borrelen, nieuwe contacten leggen en kennis uitwisselen.

Tijd: 16.30 – 18.30
Locatie: House of Leisure, 2e verdieping Ledermagazijn.

juni

17 juni 2018
14:00
  • Food
Sunday Roast met live muziek

Genieten van een denderende sunday roast doe je zondag 17 juni bij De Kazerne. Neem je vrienden mee, geniet van de live muziek en smul van een prachtig stuk gegaard vlees. Wel effies reserveren voor een plekje.