Ambachtsplaats voor creativitijd

Leerlokaal KVL

Het Leerlokaal: dé plek voor jongeren om te leren en te experimenteren

De provincie geeft met Leerfabriek KVL Brabantse jongeren de ruimte om in aanraking te komen met ambachtelijke beroepen.

Het Leerlokaal is een van de oudste gebouwen op het terrein van Leerfabriek KVL. Net als de andere gebouwen, restaureert en ontwikkelt de provincie met marktpartijen het Leerlokaal op weg naar een nieuwe bestemming. Bijzonder aan het Leerlokaal is, dat het proces van a tot z door jongeren wordt gedaan. Het gebouw is aan jongeren ‘gegeven’, zodat ze er kunnen leren en experimenteren. Zo doen ze ervaring op als architect, restauratiedeskundige, projectmanager, ontwerper, organisator, journalist, timmerman, metselaar, meubelmaker, glaszetter, etc.
Ook denken ze mee over de communicatie, nieuwe concepten, marktonderzoek, exposities en organiseren ze bijeenkomsten. Het Leerlokaal en Leerfabriek KVL trekken samen op, leren van elkaar en hebben ieder hun eigen identiteit.


Jij ontwikkelt Brabant
Het werk van de jongeren is onderdeel van Jij Ontwikkelt Brabant, oftewel JOB-House. Dit is een onderdeel van de Erfgoedfabriek, het programma waarmee de provincie investeert in grootschalige erfgoedcomplexen zoals Leerfabriek KVL. Via JOB-house betrekt de provincie jongeren bij deze ontwikkeling. Deze jongerenlijn omvat allerlei initiatieven van diverse partijen in Brabant die jongeren en erfgoed aan elkaar verbinden. Er worden jongeren betrokken van verschillende leeftijden en opleidingsniveaus.

De studenten zijn te volgen op leerlokaalkvl.nl of facebook.com/leerlokaalkvl