Ambachtsplaats voor creativitijd

Over Leerfabriek KVL

Polimeks eigenaar Leerfabriek KVL

Leerfabriek KVL is een succes! Van een verlaten plek is het nu een levendige en unieke hotspot voor Oisterwijk en omgeving. Er werken ca. 60 bedrijven en we ontvangen dagelijks zo’n 500 bezoekers.

Van ‘Ambachtsplaats voor creativiTIJD’ naar ‘Ambachtsplaats 2.0’
Onder de noemer ‘Ambachtsplaats 2.0’ neemt Polimeks het stokje over van de provincie Noord-Brabant. Polimeks won de verkoopprocedure door enerzijds een kwalitatief goed plan en anderzijds een goed bod in te dienen.

Verblijven, verbreden en verbinden
Voor de planvorming voor KVL zocht het wereldwijd opererende bedrijf Polimeks samenwerking met architectenbureau Asure Netherlands in Eindhoven. Cem Siyahi, Vice Chairman voor Polimeks is trots op aankoop van Leerfabriek KVL: “Wij zijn al bij het eerste bezoek enthousiast geraakt over KVL. De gebouwen ademen niet alleen een lange historie, maar ook een enorme energie en diversiteit. Deze dynamiek willen we voortzetten, maar ook versterken. Ons plan voor het U-gebouw is daarom gestoeld op drie functies: verblijven, verbreden en verbinden. Wij zullen, met het U-gebouw als centraal hart, zorgvuldig met KVL omgaan en het doorontwikkelen naar een plek met internationale kracht. Hier willen we met onze wereldwijde opgedane kennis en ervaring voor een lange tijd een bijdrage aan leveren!”

Inhoud plan
In het U-gebouw wil Polimeks een hotel realiseren met appartementen, expositieruimten, kantoren ondersteunend aan het concept, kleinschalige foodmarket, ondergrondse parkeergarage en faciliteiten voor educatie, sport en wellness. Via deze link vind je meer informatie over het winnende plan van Polimeks. De overige gebouwen behouden hun huidige functie. In het filmpje hieronder licht Polimeks de aankoop toe.