Ambachtsplaats voor creativitijd

Erfgoedfabriek

Fotografie Sandra Hoekstra

Van zinvol naar zielvol herbestemmen

De Erfgoedfabriek is een langlopend investeringsprogramma van de provincie Noord-Brabant. Het doel van de Erfgoedfabriek is om beeldbepalende cultuurhistorische complexen te behouden voor de toekomst én te laten functioneren als identiteitsdragers van het bijzondere leef- en vestigingsklimaat in Brabant. Leerfabriek KVL is één van de locaties die behouden blijft voor de toekomst.

De Erfgoedfabriek Ontmoet, Werkt, Denkt, Toont en Onderneemt. Aan de lat staan innovatieve ondernemers, creatieve geesten, ontwikkelaars en de provincie Noord-Brabant. Wat hen bindt, is emotie: van zinvol naar zielvol herbestemmen. Het gaat om de iconen van Brabant: kloosters, kastelen, landgoederen, fabrieken, forten en kazernes. Ze vertellen samen de geschiedenis van Brabant en praten die voort. Voor veel partijen is de ondernemende rol van de overheid nieuw. De provincie werkt in dit programma samen met ondernemende en investerende partners. Zie voor meer informatie www.brabant.nl/erfgoedfabriek

 

Met dit programma wil Brabant, met diverse partners, de komende jaren een aantal grote karakteristieke complexen een nieuwe bestemming geven. Het gaat om kloosters, industriële en militaire complexen en landgoederen, vaak met kastelen daarop.