Ambachtsplaats voor creativitijd

Reddconnect

Reddconnect

Interview met Maarten Bressers en Patrick Ariëns

1) Reddconnect is geboren uit de visie dat werknemers te weinig bezig zijn met de activiteiten waar zij wel hun kracht en energie uithalen. Vertel!

“Veel bedrijven hebben een IT-systeem die niet meer van deze tijd is. Medewerkers zijn geïrriteerd over het systeem en het kost meer tijd en energie dan dat het oplevert. De oorzaak ligt niet bij de medewerkers, maar bij het gemak van het systeem. Met behulp van een modern geïntegreerd systeem, op maat gemaakt voor het bedrijf, kunnen bedrijven efficiënter werken en hun klanten effectiever bedienen. Organisaties die nog niet profiteren van deze tijd- en kostenbesparing willen wij graag helpen door hen op een prettige en effectieve manier te laten werken.”

2) Software bedrijven, clouddiensten het schiet als paddenstoelen uit de grond. Wat maakt Reddconnect zo anders?

“Goede vraag! Wij noemen onszelf niet echt een IT-bedrijf, ondanks dat we wel  automatiseringsoplossingen leveren. Bij ons staat IT op de tweede plaats. Reddconnect adviseert en zoekt uit welk IT-systeem het beste past. Dat systeem implementeren we. Dit doen we door ons te verdiepen in de activiteiten van een bedrijf. Kijken naar hoe de processen zijn georganiseerd. Ons doel is bedrijven efficiënter te laten werken, met name het MKB.”

3) Op jullie verdieping zitten nog twee andere software bedrijven. Liggen daar kansen om kennis te bundelen en een nieuw product te ontwikkelen?

“Sterker nog, daar zijn we mee in gesprek. We kijken naar mogelijke samenwerkingen om de klant nog beter te kunnen bedienen. Reddconnect bindt zich niet aan één softwarepakket. Wij kijken welk pakket het beste past bij de klant. Het is dus zeker mogelijk dat er een samenwerking ontstaat met andere partijen, zodat we ons aanbod kunnen vergroten.”

4) Waarom de stap naar Leerfabriek KVL?

Maarten: “We zaten eerst in een kantoorpand aan de Parklaan in Oisterwijk. Vanwege de verkoop van dat kantoor, werd het huurcontract beëindigd. Toen ik me ging oriënteren was de eerste verdieping net af. Wat mij op Leerfabriek KVL direct aansprak, is de bruisende omgeving. Dichtbij het station, lekker handig voor onze medewerkers. De open sfeer. Het praatje op de gang. De keus was snel gemaakt.”

5) Wat is de link tussen het concept ‘Ambachtsplaats voor creativiTIJD’ en Reddconnect?

“Voor ons is de mix, de diversiteit aan bedrijven interessant. Ons product kunnen we niet echt ambachtelijk noemen, wel zijn we creatief in het bedenken van oplossingen. Over 100 jaar zijn we wellicht wel ambachtelijk. Je ziet nu al dat software ontwikkeling een standaard vak gaat worden op de basisschool.”

6) Een succes maken van de plek doe je met elkaar. Wat wordt jullie bijdrage?

Wij zouden wel een leuke hoek willen creëren met een pooltafel, waar je een potje tafelvoetbal, FIFA 2016 of air hockey kunt spelen. Even leeg worden in het hoofd, zodat er weer ruimte komt voor creativiteit. En natuurlijk kan onze bijdrage zijn om een Cloud portaal te ontwikkelen, waardoor ondernemers hier op Leerfabriek KVL nog makkelijker met elkaar in contact kunnen komen. Maar dat is een inkoppertje. Net zo dat wij ondernemers kunnen helpen processen te verbeteren: logistiek, verkoop en met de inkoop.”

Meer informatie: Reddconnect