Ambachtsplaats voor creativitijd

Citrus Andriessen

Citrus Andriessen Groep

Interview met Maarten de Cock

1) Andriessen: Toetsen voor de toekomst. Wat doet Citrus Andriessen Groep precies? En wat is Teletoets?

“Citrus Andriessen Groep is een overkoepelende naam voor twee verschillende bedrijven onder één dak. Intern werkt iedereen onder de naam van deze groep. Voor de buitenwereld is het Andriessen of Citrus. Andriessen is dienstverlener op het gebied van toetssoftware. Deze software heet Teletoets en regelt onder andere de hele examenlogistiek van inschrijving voor een examen tot het printen van het certificaat. Examens worden gemaakt in onze ict-omgeving en de gewenste inhoud van een klant wordt hierin geïntegreerd. Andriessen ontwikkelt dus niet de inhoud van examens zoals een Cito dat doet.

Citrus is ontstaan uit Andriessen en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software en applicaties en alles wat hierbij komt kijken zoals het beheer, ontwikkeling en nieuwe versies. Wij zijn uitvinders, architecten en bouwers en hebben testers, ontwikkelaars, analisten en projectmanagers in huis.”

2) Een examen neem je niet zo maar af. Wat komt hier allemaal bij kijken? En wanneer is het een goed of slecht examen?

“Dat is voor ons lastig om te bepalen omdat wij niet de inhoud van examens doen. Waar wij goed in zijn is om ervoor te zorgen dat een kandidaat ongestoord in een veilige omgeving zijn toets kan maken, dus het creëren van een goede examenomgeving. Fraudebestrijding, informatiebeveiliging en een vlekkeloze examenafname zijn daarbij natuurlijk super belangrijk.”

3) De laatste jaren is examenfraude regelmatig in het nieuws. Op welke manier draagt Citrus Andriessen Groep bij aan de veiligheid?

“Goeie vraag! Het is een hot item, en voor Citrus Andriessen Groep is het extra belangrijk omdat wij ons in de toetsingssector begeven. Het ontwikkelen van examenvragen is tijdrovend en duur. En voor een kandidaat is het een spannend moment. Alle reden dus om veel aandacht te besteden aan informatiebeveiliging en fraudebestrijding. Wij zijn als bedrijf dan ook ISO gecertificeerd op het gebied van informatiebeveiliging. Ik kan je nog uren vertellen over alle maatregelen die we hebben genomen in dit kader, maar dat komt een andere keer wel.”

4) Waarom de keus voor het Leerlokaal?

“We wilden graag naar een pand met veel karakter, dat past bij onze kernwaarden en toekomstvisie. We zijn heel erg van het samen doen met onze mensen en dan wil je in een omgeving zitten die daarbij past. Aan de Ambachtstraat zaten we alleen, hier op Leerfabriek KVL hebben we allemaal creatieve bedrijfsconcepten om ons heen. Voor ons is het super inspirerend om er onderdeel van uit te maken én toch je eigen plek te hebben. Verder is het natuurlijk een heel gaaf pand; iedereen die hier binnenkomt is erg enthousiast en dat is natuurlijk leuk om te merken.”

5) Jongeren hebben van het begin tot het eind jullie pand herontwikkeld. Was dit een extra reden om te kiezen voor het Leerlokaal KVL?

“Nee, het is dat het zo was. We hebben het wel meteen omarmd. We vinden het goed dat jongeren een kans krijgen. De belangrijkste reden voor ons was de plek. Sterker nog 10/12 jaar geleden hebben wij al een keer gekeken om ons te vestigen op KVL. Dat is toen niet doorgegaan en vervolgens hebben we een aantal andere panden bekeken. Onze voorkeur had Oisterwijk. Het heeft ook wel iets om te zitten in een dorp waar je al langer zit. Toen bekend werd dat Robèrt van Beckhoven naar KVL ging en de swung erin kwam, zijn we opnieuw gaan kijken naar de mogelijkheden.”

6) Leerfabriek KVL is een werkomgeving die stimuleert tot samenwerking en interactie. Welke interactie gaan jullie brengen?

“We hebben bewust gekozen om in ons pand geen kantine te maken. We willen graag dat onze mensen lunchen in Kafé Van Leer. Wij zijn van het gezonde, even bewegen, van je plek af en je ontmoet anderen mensen, dat vinden we belangrijk. Daarnaast zijn wij voor samenwerking. Er zullen vast nog mooie en interessante momenten gaan volgen wat ons als KVL-ers dichter bij elkaar gaat brengen, zeker nu met KVL Leermeesters.

Meer informatie: Andriessen en/of Citrus Software.