Ambachtsplaats voor creativitijd

BuroGkracht

BuroGkracht

Interview met Gijs Nouwens

1) BuroGkracht! Creatief met leefomgeving, sterk in omgevingsrecht. Met andere woorden wat doe je precies?

“BuroGkracht is een adviesburo, kennisplatform van zelfstandige professionals en atelier voor creativiteit ineen. Met kennis van de ruimtelijke ordening, gebiedsontwikkeling, projectontwikkeling en de overheid. Wij ontwerpen aan de leefomgeving, initiëren nieuwe ideeën en concepten en nog belangrijker; we zorgen dat het geregeld wordt door bijvoorbeeld bestemmingsplannen te wijzigen. Onze opdrachtgevers zijn particulieren, ondernemers, vastgoed professionals en de overheid.”

2) Wanneer is een leefomgeving voor jou geslaagd?

“Persoonlijk vind ik dat de leefomgeving vooral “lekker moet zitten”. Het moet comfortabel zijn en passen bij het juiste gebruik. Hierbij moeten we naar mijn idee altijd luisteren naar wat het verleden ons over een plek en het functioneel nut ervan kan vertellen. Als we nieuwe plannen maken op basis van het DNA van de plek doen we iets wat vanzelfsprekend is, past bij de plek en snel geaccepteerd wordt door de eindgebruiker, wij allemaal dus.”

3) KVL wordt langzaamaan een hele nieuwe leefomgeving in Oisterwijk. Wat vind je geslaagd en wat zou je als BuroGkracht anders hebben gedaan?

“KVL wordt prachtig. Hier geldt dat letterlijk door hergebruik van een stuk verleden, bijna als vanzelfsprekend een fijne en lekker aanvoelende nieuwe wijk wordt ontwikkeld. Ik zou persoonlijk benieuwd zijn geweest naar een opzet waarbij de fabrieksprocessen (bijvoorbeeld transportroutes of het productieproces) van het oude KVL de basis zouden zijn geweest voor de plattegrond van de wijk.”

4) Met welke vraag moeten ondernemers op Leerfabriek KVL beslist bij jou binnenlopen?

“Dat zou alles kunnen zijn wat met ruimtelijke ordening, milieuwetgeving, vastgoedontwikkeling, ideevorming en de overheid te maken heeft. Wat ons onderscheidt, is dat we niet alleen creatief zijn met leefomgeving, maar ook sterk zijn in omgevingsrecht.”

5) De allereerste ontmoeting tussen BuroGkracht en Leerfabriek KVL hoe was dat?

“De allereerste ontmoeting is al lang geleden. Er werd vooral nog veel uitgedacht en veel ondernemers waren er nog niet. Wat toen al direct zichtbaar werd, was de energie die er heerste; een positieve energie om er samen wat van te maken. Natuurlijk hebben we het allemaal druk, het collegiale gevoel is ondanks de dagelijkse druk nog steeds uniek wat mij betreft.”

6) Een succes maken van de plek doe je met elkaar. Wat is/wordt jouw bijdrage?

“Wat mij betreft moeten we vooral open staan voor elkaars inbreng en de wijze waarop we invulling geven aan het ondernemerschap. Iedereen heeft daarin zijn eigen kracht. Ik probeer dat zo goed mogelijk te doen. Want laten we eerlijk zijn, een leefomgeving of werkplek is natuurlijk faciliterend aan de gebruiker; het gaat toch om de mensen.”

Meer informatie: www.burogkracht.nl